Hollandse Kamp 2
5373EB
HERPEN
tel. 0486-413568

Na de blessurelijst van vorige week kwam daar nu nog Frank Wijdeven bij. De overige selectiespelers stonden dus allemaal op het wedstrijdformulier en waren hard nodig deze cruciale wedstrijd. Winnen betekend vrijwel veilig maar bij verlies is het volop in de nacompetitie stress.

FC de Rakt start niet al te best aan het duel maar na het missen van een dot van een kans door de gastheren krijgen ze zelf ook grote kansen. Als deze gemist worden lijkt het op een 0-0 ruststand uit te draaien. In de 43e minuut is er een prima actie van Mans Verwaaijen die vanaf links de bal laag voor geeft op Wout Vesters die vervolgens droog binnenschiet 0-1.

In de rust wordt nog eens benadrukt dat het spel beter moet want de 0-1 stand is te broos om te denken dat de buit al binnen is. Piet Nooijen met geel op zak blijft achter in de kleedkamer en Lars Gevers komt in het veld. In de 56e minuut valt de gelijkmaker als invaller bij Herpinia Rowdy Megens vanaf rechts de bal met zijn linker in de 16 bij FC de Rakt krult. Het luchtduel wordt gewonnen door Mike Janssen die de bal achterover over doelman Brian Vialle kopt 1-1.

In de 64e minuut is er weliswaar een lichte overtreding in de 16 bij FC de Rakt als een speler van Herpinia voorbij een speler kruist en te val komt. De toegekende penalty wordt door Mike Janssen feilloos binnen geschoten 2-1. In het daarop volgende half uur gaat FC de Rakt op zoek naar de gelijkmaker maar het vizier staat niet op scherp. De ruimtes die ontstaat is koren op de molen voor Rowdy Megens want in de 84e minuut schiet hij vanaf 20 meter de bal in de uiterste hoek 3-1. In de 87e minuut krult hij de bal vanaf de linkerkant via de binnenkant rechter paal binnen 4-1.

De 4-2 van Wout Vesters in de 90e minuut is een pleister op de wond van een ontluisterd FC de Rakt dat geen moment in de wedstrijd zat. Er stond geen team dat kost wat kost wilde winnen, dus zal er de komende 3 wedstrijden alles op alles gezet moeten worden om zichzelf veilig te spelen.